Byta Grejer Lådan

by Per on September 1, 2012

Hi Folks, this post is only in Swedish. It’s about a box I made called the Change Stuff Box. It’s supposed to go around society and let people Change Stuff with each other.

Ibland känner jag att vi blir nertyngda av alla våra saker. Det som i köptillfället kändes så spännande blir efter ett tag tråkigt. Risken är att man börjar köpa mer och mer grejer ganska ofta för att känna den där känslan av nöjdhet, men problemet är ju att man då samlar på sig massa saker som man i slutändan kanske inte vill behålla. Då tänker jag att det på många sätt vore bättre att inte äga nånting, utan bara ha det man behöver för stunden, tills någon annan behöver det.

Byta Grejer Lådan låter dig skicka iväg nånting som du kan tänka dig att bli av med. Samtidigt som du själv får nånting nytt av någon annan. Det är ett system som är tänkt att erbjuda byteshandel mellan främlingar, fast utan att man ska behöva socialisera med dom. Det är ju inte så lätt som svensk alla gånger.

Det här projektet gjorde jag för att jag kände att det skulle vara kul att hitta en sådan här låda på stan själv. Typ på ett café, på tunnelbanan eller biblioteket. Då skulle jag tycka att “Åh va kul att någon har tänkt ut och fixat såhär! Vilken skön överraskning!”. Tyvärr kommer jag aldrig få uppleva den känlsan, fast det är rätt trevligt på den här sidan av staketet också.

Skicka vidare!

Har du hittat Byta Grejer Lådan? Ta en bild och dela med dig!

På Facebook: http://www.facebook.com/BytaGrejerLadan

På Twitter och Instagram: #bytagrejerlådan

Leave a Comment

Previous post: